RUN IN FINLAND PYRKII LISÄÄMÄÄN SUOMEN JUOKSUJEN KANSAINVÄLISTÄ KASVUA

Run in Finland -palvelun tavoitteena on edistää suomalaisten juoksutapahtumien ja -kohteiden kansainvälistymistä. Verkostossa on mukana noin 20 kansainväliseen kasvuun tähtäävää suomalaista juoksutapahtumaa. Verkoston nettisivut on avattu tänään uudistettuina osoitteessa www.runinfinland.fi
 
Suomi ei ole menestynyt erityisen hyvin kilpailussa kansainvälisistä juoksuturisteista. Tähän on tarkoitus tehdä muutos yhdessä laajan verkoston voimin.
 
"Voimavaroja yhdistämällä ja vahvuuksia korostamalla suomalaisilla juoksutapahtumilla on kaikki edellytykset menestyä kansainvälisessä kilpailussa", toteaa palvelun päätoimittaja Jarmo Koskela. "Suomessa ilma on puhdasta - tutkitusti puhtainta maailmassa. Kesäpäivät ovat täällä poikkeuksellisen pitkiä, ja meitä ympäröi kaunis luonto. Suomessa järjestetään korkeatasoisia tapahtumia ja meillä pidetään hyvää huolta kansainvälisistä vieraistamme. Kaikki menestymisen edellytykset ovat siis olemassa!", Koskela jatkaa.
 
Juoksu-urheiluun liittyvä liiketoiminta on yksi suurimmista urheiluliiketoiminnan osa-alueista globaalilla tasolla. Juoksuharrastuksen kurssi on nousussa etenkin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Kasvupotentiaalia on olemassa kaikissa juoksu-urheilun eri muodoissa.
 
"Juoksuharrastuksen kasvu on suurinta suomalaisen StopOver-hankkeen kohdemaissa. Esimerkiksi Japanissa tehtiin vuonna 2015 lähes 600 000 maratonsuoritusta. Myös Kiinassa juoksuharrastuksen suosio kasvaa vauhdilla", toteaa Koskela. "Ja yhä useammat juoksijat osallistuvat myös ulkomailla järjestettäviin tapahtumiin".
 
Juoksutapahtumat tuovat tuloja myös muille toimialoille. "Jokainen Suomeen matkustava kansainvälinen juoksuturisti jättää juoksutapahtuman järjestäjälle keskimäärin noin 50-60 euroa. Matkailu-, majoitus- ja ravintolatoimialat keräävät vähintään 10-20-kertaisen hyödyn", kertoo Koskela.
 
Run in Finland on palveluna ainutlaatuinen. "Erilaisia tapahtumakalentereita on tarjolla verkossa runsain määrin, mutta vastaavanlaista juoksutapahtumien verkostoon perustuvaa palvelua, jossa tulokulmana on tapahtumien kansainvälinen kasvu, ei ole muualla maailmassa", sanoo Koskela.
 
Lisätietoja:
 
Jarmo Koskela
päätoimittaja, Run in Finland
info@runinfinland.fi
050 439 5063
 
www.runinfinland.fi
www.facebook.com/runinfinland/
www.instagram.com/runinfinland/
www.twitter.com/runinfinland/