Tapahtumainfo

Perjantai 11.8.2017

klo 12:00–20:00         Helsinki City Marathon & Helsinki Street Run kisatoimisto ja expo-alue avoinna Töölön Kisahallilla, osoite Paavo Nurmen kuja 1.

klo 12:00–20:00         Minimarathonin kisatoimisto avoinna Töölön Kisahallilla

Lauantai 12.8.2017

klo 8:00                      Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Eläintarhan urheilukentällä, Huomaa eri sijainti kuin perjantaina!

klo 9:00                      Minimarathon numeroiden haku päättyy

klo 9:00                      Helsinki City Marathon & Helsinki Street Run kisatoimisto ja expo-alue aukeavat Töölön Kisahallilla

klo 10:00                    Minimarathonin lähdöt alkavat Eläintarhan urheilukentällä

klo 11:00                    Sonera Stadium aukeaa yleisölle

klo 12:30                    Arvotavarasäilytys ja varustesäilytys aukeavat

klo 13:00                    Helsinki City Marathon numeroiden haku päättyy ja expo-alue suljetaan Töölön Kisahallilla

klo 13:00                    Omien juomien tuonti kisatoimistoon päättyy

klo 14:45                    Juoksijat ryhmittyneenä lähtöalueella

klo 15:00                    Helsinki City Marathon lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä

klo 15:30                    Tavaroiden vienti varustesäilytykseen päättyy. (HUOM! HCM lähtö klo 15:00 rajoittaa hetkellisesti kulkemista varustesäilytysalueelle)

klo 15:00                    Kisa-info aukeaa Sonera Stadiumilla

klo 15:45                    Helsinki Street Runin lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä

klo 21:10                    HCM kilpailuaika päättyy

klo 21:30                    Arvotavara- ja varustesäilytys sulkeutuvat

klo 21.30                    Uimastadion sulkeutuu

klo 21.30                    Kisa-info sulkeutuu

Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tapahtumaan tullessanne, sillä tapahtuman osallistujille ja katsojille ei ole varattuja parkkipaikkoja tapahtuma-alueella.

Helsinki City Marathonilla ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Siru ja juoksunumero ovat kertakäyttöisiä, joten niitä ei tarvitse palauttaa. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Näin juoksija saa myös "nettoajan", joka kertoo ajan, jonka juoksija on todellisuudessa käyttänyt juoksuun lähtöviivalta maaliviivalle.
Nettoaika on kuitenkin epävirallinen aika. Virallinen tulos eli ns. "bruttoaika" mitataan lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen.

Juoksijan tulee juosta kaikissa kontrollikohdissa ajanottolaitteiden kohdalta. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita ajanottojärjestelmän oikeanlaisesta käytöstä. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Arvoesineet, jotka mahtuvat kirjekuoreen (rahapussi, kello, kännykkä ym.) voi jättää Sonera Stadiumin itäsivulla (Bolliksen puolella) sijaitsevaan arvotavarasäilytykseen 5 euron maksua vastaan. Arvotavarasäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 12.00 - 21.30

Varaathan käynnille riittävästi aikaa ja mielellään tasarahan. Huomioithan myös, että arvotavarasäilytyksessä käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen.

Jokainen HCM-maaliintulija voi tulostaa suorituksestaan virallisen HCM-diplomin omalta tulossivultaan tapahtuman jälkeen.

Helsinki City Marathon -tapahtuman majoituskumppani Restel tarjoaa juoksijoille -17% alennuksen kulloinkin voimassa olevista hinnoista. Majoittua voit niin Helsingissä kuin Vantaalla. Etuhinnat ovat voimassa 11.-13.8.2017.

Edun saat koodilla: HCM

 

Varaa majoitus Helsingistä tästä (käytä koodia HCM saadaksesi edun)

Lisää majoitusvaihtoehtoja Helsingistä: (kun valitset suoran linkin hotelliin, vaihda päivämäärät ja löydä vaihtoehdoista valmiin "Helsinki CIty Marathon" -vaihtoehdon, jossa 17% alennus)

Crowne Plaza Helsinki   (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)
 
Holiday Inn Helsinki-Messukeskus   (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)

Holiday Inn Helsinki City Centre    (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)

Holiday Inn Helsinki West-Ruoholahti   (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)

Hotel Indigo Helsinki-Boulevard    (Katso reitti hotellilta expoon/lähtöön täältä)
 

Varaa majoitus Vantaalta tästä  (käytä koodia HCM saadaksesi edun)

Lentokenttähotelli (Vantaa): Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport  (kun valitset suoran linkin hotelliin, vaihda päivämäärät ja löydä vaihtoehdoista valmiin "Helsinki CIty Marathon" -vaihtoehdon, jossa 17% alennus)
 

Helsinki City Marathonilla on 14 virkistäytymispistettä  sekä laajempi ruoka- ja juomatarjonta maalissa.

 

 • Kaikilla virkistäytymisasemilla on WC:t
 • Kaikilla asemilla on sienien huuhtelupiste (henkilökohtaiset sienet jaetaan osallistujapussissa)
 • Lisäksi Neitsytpolulla Merisatamanrannan ja Merikadun välissä on 3 WC:tä (palvelee molempiin suuntiin juostessa).

Huoltopisteiden urheilujuomana Sportyfeel Sports Drink makuna lemon. Vahvuus 5%.
Lisätietoja urheilujuomasta: https://www.sportyfeel.fi/tuotteet/urheilujuomajauhe

 

 

Helsinki City Marathonilla on 18 vuoden ikäraja. Osallistumisoikeus on niillä, jotka juoksuvuoden aikana ovat täyttäneet tai täyttävät 18 vuotta.

Ikäsarja syntymäajan mukaan:

Tapahtumassa on seuraavat ikäsarjat: M/N yleinen, N35, M/N40, M/N45, M/N50, M/N55, M/N60, M65 ja M70 vuotta.

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Ilmoittautumisen yhteydessä juoksija voi valita osallistumisen yleisessä sarjassa oman ikäsarjansa sijaan.

Ilmoittautumishinnat 2017 vuoden tapahtumaan :

15.8.-15.9. 59 €                                  
16.9.-17.10. 63 €  
18.10.-7.12.2016 67 €  
8.12.-24.1.2017 71 €  
25.1.-15.3.2017 75 €  
16.3.-4.5.2017 80 €  
5.5.-24.6.2017 85 €  
25.6.-31.7.2017 90 €  
Jälki-ilmoittautuminen 96 €  

Juoksun jänikset auttavat varsinkin ensikertalaisia säilyttämään tasaisen vauhdin koko juoksun ajan.

Juoksussa toimivat jänikset löytyvät lähtöpaikalta tavoiteaikakylttien luota. Erotat jänikset muusta joukosta kirkkaanvärisistä liiveistä sekä viireistä, joissa tavoiteaika myös näkyy.

Jänikset juoksevat tavoiteaikoihin 3h, 3:30h, 4 h, 4:15 h, 4:30 h, 5 h ja 5:30 h.

Sonera Stadiumin katsomot avautuvat katsojille juoksupäivänä klo 10.00.

Mikäli joudut keskeyttämään, on kuljetus järjestetty huoltopisteiltä maalin.

Kerro huoltopisteellä keskeytyksestäsi, jotta he ottavat yhteyden järjestäjien kuljetusautoon. Myös polkupyörällä liikkuva valvoja saa yhteyden kuljetusautoon.

Kilpailun kokonaisaika on 6 tuntia lähtöhetkestä alkaen. Juoksijan tulee ylittää maaliviiva viimeistään kello 21.15, jotta hän saa hyväksyttävän tuloksen. Tätä aikataulua noudatetaan kilpailun kaikessa toiminnassa, mm. huolto-organisaatio puretaan edellä mainitun aikataulun mukaisesti.

Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle kilpailun maksimiajan edellyttämässä määräajassa. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

 

Säilyttääksesi kilpailuoikeuden on juoksijan oltava tarkistuspisteillä seuraavasti:

5 km:n kohdalla 41 minuuttia lähdöstä,

10 km:n kohdalla 1.24 lähdöstä,

20 km:n kohdalla 2.49 lähdöstä,

30 km:n kohdalla 4.17 lähdöstä,

40 km:n kohdalla 5.40 lähdöstä,

maalissa 6.00 lähdöstä.

Oman juoksunumerosi saat sähköpostise tapahtumaviikolla ja voit tarkistaa sen myös kirjautumalla omaan profiiliisi.

Numero tulee kiinnittää näkyvästi paidan etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa. Juoksun ajanottojärjestelmänä toimii numerolapussa kiinni oleva ajanottosiru ns. bib tag. Numerossa olevia mainoksia ei saa peittää, poistaa eikä taittaa. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman pääse maaliin.

Juoksunumero on henkilökohtainen eikä sitä saa turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön ilman järjestäjien kautta tapahtuvaa uudelleen rekisteröintiä. Väärinkäytöksen tapahtuessa voidaan juoksija sulkea pois juoksusta.

Kilpailunumeron takapuolelle on täytettävä lääkintähenkilöstöä varten henkilötiedot sekä ICE lähiomaisen puhelinnumero hätätapauksia varten (ICE = In Case of Emergency).

 

Kisatoimiston info-piste siirtyy Töölön Kisahallita Sonera Stadiumille lauantaina 12.8.2017 kello 15.00.

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuman ajan 11.-12.8.2017 Helsingissä, Töölön Kisahallilla osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1. Sisäänkäynti Mäntymäen kentän puolelta.

Toimisto on avoinna:

perjantaina 11.8. klo 12-20.00
lauantaina 12.8 klo 9-13.00

Numerot tulee hakea viimeistään lauantaina kello 13.00 mennessä.

Juoksijan tulee noutaa osallistujapakettinsa sekä T-paitansa kisatoimistosta ennen juoksua. Osallistumispaketin saa juoksunumero vastaan. Juoksijat tulevat saamaan juoksunumeron sähköpostitse tapahtumaviikolla.

Osallistujapaketti tulee noutaa viimeistään lauantaina klo 13.00 mennessä! T-paita haetaan kilpailunumerokuoren jälkeen erilliseltä tiskiltä samasta tilasta. T-paitaa ei voi hakea jälkikäteen. Mikäli et itse pääse kisatoimistoon ennen juoksun alkua, kuoren voi hakea juoksunumerolla myös toinen henkilö.

Kisatoimistossa on myös expo-näyttelyalue, jossa on myynnissä mm. edullisia urheiluvarusteita ja tapahtuman yhteistyöyritysten tuotteita sekä palveluja.

Opiskelijoiden Liikunta Liiton SM-sarja:
Ilmoittautuneiden juoksijoiden tulee noutaa kilpailunumeronsa erilliseltä merkatulta pisteeltä kisatoimistosta.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. OLL:n pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä lisätä itsensä opiskelijoiden SM-sarjaan. Mahdollista osallistumismaksun erotusta ei kuitenkaan palauteta. Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai amk-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltäsi. Mahdollisesti puuttuva osa osallistumismaksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Maalissa on laajempi ensiapupiste sekä jokaiselta huoltopisteeltä on yhteys ensiapuhenkilöstöön. Lisäksi reitillä kiertelee järjestäjien virallisia valvojia polkupyörällä/skootterilla, jonka avulla saat yhteyden lääkintähuoltoon. Voit aina myös kääntyä huoltopisteiden hoitajien puoleen.

Lähtö tapahtuu klo 15.00 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan välittömästä läheisyydestä.

Juoksijoiden tulee olla maratonin lähtöpaikalla viimeistään kello 14.45. Juoksijat voivat valita lähtöpaikalla oman lähtöpaikkansa vapaasti siten, että opastekylttiin merkitty aika vastaa omaa olettamaasi loppuaikaa (kyltit = 2.30, 3.00, 3.30, 4.00 jne.)

Löytötavaroita voi kysellä kilpailun aikana kisatoimiston info-pisteestä. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä sähköpostilla maraton(at)sul.fi tai puhelimitse +358 9 3481 2405.

2 kuukautta tapahtuman jälkeen jäljelle jääneet löytötavarat kuten avaimet, lompakot ja muut arvoesineet (ei vaatteet) toimitetaan Helsingin poliisilaitokselle, jossa niitä säilytetään 3kk. Lisätietoja poliisin nettisivulta.

Maali sijaitsee Sonera Stadiumilla. Maalihuollosta löytyy erilaista juotavaa ja syötävää.

Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuuksia huomioida erityisruokavalioita.

Mikäli juoksijan havaitaan oikaisseen hänet hylätään ja samalla hänen osanottonsa SUL:n tuottamiin juoksutapahtumiin tulevaisuudessa kielletään. Reitin varrella on tarkastuspisteitä.

Juoksijat voivat tuoda kilpailupäivänä lauantaina omia lisäjuomiaan kisatoimistoon niille varattuihin kuljetuslaatikoihin klo 13.00 mennessä.

Kullakin huoltopisteellä on oma laatikko juoksijoiden omia juomia varten. Omia juomia otetaan vastaan ainoastaan juoksupäivänä kello 9.-13.00. Tämän jälkeen juomia ei voi enää tuoda.

Merkitse juomasi tunnistettavasti ja kirjoita niihin myös nimesi, juoksunumerosi ja huoltopisteen kilometriluku, jolle juomat viedään organisaation toimesta.

OLL:n opiskelijasarjaan ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin 11.-12.8. kisatoimistossa sijaitsevasta opiskelijasarjan pisteestä.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut HCM:lle yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä.Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Helsinki City Marathon (HCM) -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa 13.8.2016 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP1143732. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/henkilovahinko tai soittamalla numeroon 010 514 2243.
 
Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman Internet-sivuilta.
 

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Helsinki City Marathon ei palauta juoksijan osanottomaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle.

Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki City Marathonin osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. 

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun.

​Ohje siirron tekemiseen:

Muistathan päivittää osoitetietosi ajan tasalle, jotta varmistat HCM&HCR-lehden sekä muun tärkeän tapahtumaa koskevan materiaalin saapumisen oikeaan osoitteeseen. Osoitteen voi päivittää kirjautumalla omaan profiiliin ilmoittautumisvahvistuksessa sähköpostiin tulleilla käyttäjänimellä ja salasanalla.

Lehden vuosikerrassa on kolme numeroa ja se lähetetään kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille. Lehden "tilaus" alkaa ilmoittautumispäivästä, josta eteenpäin saat postitse vuosikerran seuraavat numerot. Lehden arvioidut ilmestymispäivät ovat huhtikuussa, heinäkuussa, marras/joulukuussa.

Jokainen määräajassa (6 tuntia) maaliin tullut saa HCM-mitalin. Mitali jaetaan heti maaliintulon jälkeen ja diplomi on tulostettavissa omalta tulos-sivulta virallisten tulosten julkistamisen jälkeen.

Miesten ja naisten kokonaiskilpailun parhaat palkitaan seuraavasti:

     Miehet:                     Naiset:

 1.  1 750 €               1. 1 750 €
 2.  1 000 €               2. 1 000 €
 3.     500 €               3.    500 €

Kokonaiskilpailun miesten ja naisten voittajat saavat merkinnän kiertopalkintoon sekä omakseen erikoispalkinnon.

 

Seuraavat sijoitukset huomioidaan tavarapalkinnoin:

Miehet: yleinen sarja 1.-10, M40 1.-3., M45 1.-3., M50 1.-3., M55 1.-3., M60 1.-3., M65 1.-3., M70 1.-3.

Naiset: yleinen sarja 1.-10., N35 1.-3., N40 1.-3., N45 1.-3., N50 1.-3., N55 1.-3., N60 1.-3., N65 1.-3.

HUOM! Naisten ja miesten sarjojen voittajat palkitaan välittömästi kilpailun jälkeen maalialueella, muut juoksijat voivat noutaa tavarapalkintonsa kisainfosta.

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvamaksun.

Peruutusturvamaksu on 10€. Huomioithan, että maksu tulee suorittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Sitä ei voi suorittaa jälkikäteen. Peruutusturvamaksulla juoksija voi siirtää osallistumisensa seuraavan vuoden tapahtumaan, kun hän on juoksupäivään mennessä lähettänyt organisaatiolle kopion lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään juoksupäivänä) tai sähköpostin liitteenä. Katso osoitteet YHTEYSTIEDOT-sivulta. Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan.

Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan.

Kaikilla juoksijoilla on mahdollisuus juoksunumeroa näyttämällä päästä veloituksetta Helsingin Uimastadionille klo 21.30 asti.
Uimastadionilla on käytössä lukolliset kaapit pukeutumistiloissa, jotka toimivat 50 sentin kolikolla avainpanttina. Uimastadionin saunat ovat käytössä, uintimahdollisuutta ei taata.

Tapahtuma-alueella ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Tapahtuman ajaksi Paavo Nurmen kuja on varattu organisaation käyttöön, joten se ei ole vapaata pysäköintitilaa. Mäntymäentie on kokonaan suljettuna liikenteeltä 13.8. koska juoksun lähtö tapahtuu Paavo Nurmen patsaan edestä. Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit löytyvät sivuilta www.hsl.fi

Tapahtuman aikana perjantaista sunnuntaihin EuroParkin Helsingin pysäköintihallit P-Kluuvi, P-CityForum, P-Eliel ja P-Kamppi ovat 30% alennuksella juoksijoiden käytössä. LISÄTIEDOT JA OHJEET.

Helsinki City Marathonin vuonna 2015 uusittu reitti juostaan myös 2016 pitkälti samanlaisena. Reitti uusittiin juoksijoiden toiveiden pohjalta ja hyvässä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tänä vuonna maaliin tullaan Olympiastadionin remontin vuoksi Sonera Stadiumille, joka koeponnistettiin jo kevään Helsinki City Run -puolimaratonilla.

Aiempaa nopeampi, kahtena kierroksena juostava ja keskustavoittoinen reitti tarjoilee juoksijoille paremman huollon lisäksi enemmän kannustusta ja paljon uudenlaista nähtävää. Reitti tarjoilee juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa, kantakaupunkia ja entistä paremman huollon.

Reitillä kaikki juoksevat koko reitin ajan samaan suuntaan, mikä tekee juoksemista sujuvampaa ja turvallisempaa. Reitillä on aiempaan verrattuna tuplasti enemmän suihkuja ja vuoteen 2016 niitä on lisätty vielä yhteen juomapisteeseen. Myös huoltopisteet voidaan sijoitella juoksijoita paremmin palveleviksi.

Kannustajia toivotaan reitille runsaasti. Hyviä kannustuspaikkoja ovat mm. Mannerheimintie, Pikku-Huopalahden puisto ja ranta, Tallbergin puistotie Lauttasaaressa, Ruoholahden kanavaranta, Kaivopuisto, Kauppatori/Esplanadien kääntöpiste, keskustan halkova Baanalla, Kansalaistori Kisaman ja Musiikkitalon välissä ja Töölönlahden ranta sekä tietenkin lähtö- ja maalialue Sonera Stadiumilla sekä Urheilukadulla ja Mäntymäenkentällä. Kerro ystävillesi, että osallistut ja pyydä heitä mukaan kannustamaan!

Lue lisää reitistä.

 

Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Juoksun vastuullisina järjestäjinä toimivat Suomen Urheiluliitto, Helsingin Kisa-Veikot, Helsingin Poliisi-Voimailijat ja Viipurin Urheilijat.

Helsinki City Marathonilla noudatetaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailusääntöjä.

Katso tapahtuman tarkemmat säännöt tästä.

Helsinki City Marathonilla on seuraavat sarjat:

Miehet/Naiset yleinen

N35

N40, M40

N45, M45

N50, M50

N55, M55

N60, M60

M65, N65

M70

 

  Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Jos juoksija haluaa juosta yleisessä sarjassa ikäsarjan sijaan, voi sen valita ilmoittautuessa tai myöhemmin kirjautumalla omaan ilmoittautumisprofiiliin.

     Alle 35-vuotiaat naiset ja alle 40-vuotiaat miehet sijoitetaan automaattisesti yleiseen sarjaan.

     Tulokset julkaistaan tapahtuman internet-sivulla www.helsinkicitymarathon.fi/tulokset
     Katso aiempien vuosien HCM tuloksia täältä.

     Helsinki City Marathonilla on käytössä uusi reaaliaikaiseen tulosseurantaan kehitetty ilmoittautumis- ja tulospalvelujärjestelmä UltimateLIVE, jonka toimittaa tanskalainen Ultimate Sport Service.

     LIVE tulokset netissä:
     Kaikki reaaliaikaiset tulokset löytyy tapahtuman aikana HCM-tulokset sivulta. Samasta osoitteesta juoksijat voivat ladata myös online diplomin heti maaliintulon jälkeen.
      
     Livetulokset UltimateLIVE - sovelluksella:
     Tapahtuman aikana kaikki tulokset päivittyvät myös reaaliaikaisena UltimateLIVE – älypuhelinsovellukseen. Sovellus voidaan ladata iPhone-, Android- tai Windows Phone – puhelimiin ja on saatavissa App Storesta, Google Playstä and Windows Storesta – tai suoraan osoitteesta http://app.ultimate.dk

     Väliaikakellot on sijoitettu reitin varrelle näyttämään väliaikoja seuraavasti: johtavan juoksijan edellä, 5km, 10km, 15km, 20km, 25km, 30km ja 35 km:n kohdalla sekä maalissa.

     Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvaus. Juoksijat kuvaa reitin varrella MarathonFoto, joka tarjoaa kuvat katseluun ja myyntiin tapahtuman jälkeen. Kuvat ovat saatavilla noin 1-3 päivää tapahtuman jälkeen HCM tulos-sivulta sekä MarathonFoton nettisivulla.

     Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää kuvauspalvelua vain, jos he ovat ilmoittautumisen yhteydessä antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen kuvauspalvelun käyttöön. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen, koska numerolapun yhdistäminen oikeaan juoksijaan ei tällöin enää onnistu. Mikäli haluat pystyä katsomaan ja tilaamaan kuviasi juoksun jälkeen, mutta olet kieltänyt tietojesi luovutuksen, voit poistaa kiellon vielä ennen tapahtuman lähtöä sähköpostitse tai info-pisteellä Kisahallilla.

     Tapahtumakuviin liittyvissä asioissa juoksijoita palvelee MarathonFoton asiakaspalvelu: mfservicefinnish@marathonfoto.net

     Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Helsinki City Marathonin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

     Omat tavarat voi jättää omalla vastuulla juoksun ajaksi vartioituun varustesäilytykseen.

     Säilytykseen voi jättää tavaraa ainoastaan sille varatussa virallisessa punaisessa HCM varustesäilytyspussissa (koko 50x55cm), jonka jokainen saa kisatoimistosta oman juoksunumeron noudon yhteydessä. Omien varusteiden tulee mahtua kokonaan suljettuun pussiin. Juoksijan tulee itse liimata varustepussiin oma juoksunumerotarransa sille varattuun kohtaan ennen varusteiden luovuttamista. Numerotarra löytyy juoksunumeron kanssa samasta kirjekuoresta. Varustesäilytyspussi luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä juoksunumeroa esittävälle.

     HUOM! Järjestäjät eivät vastaa varustesäilytykseen jätetyistä arvotavaroista, joille on järjestetty oma maksullinen arvotavarasäilytys (kts. arvotavarasäilytys).

     Varustesäilytys sijaitsee Sonera Stadiumin takana ja välittömässä läheisyydessä (Bollis 6, tekonurmikenttä Stadiumin takana). Varustesäilytys on avoinna tapahtumapäivänä klo 12.00 - 21.30. Tuothan varustekassisi hyvissä ajoin ennen klo 15.00 lähtöä, jotta ruuhkilta vältytään. Huomaa, että HCM:n lähtön ajaksi kulkua varustesäilytykseen joudutaan rajoittamaan.

     Väliaikaisia WC-rakenteita on tapahtuma-alueella useita. Väliaikaisia WC-rakenteita löydät muun muassa Kisahallin edustalta sekä Mäntymäentieltä lähdön läheisyydestä. Juoksijoiden käytössä ovat myös Kisahallin WC:t. Huomioithan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa jonoihin.

     WC:t reitillä ovat merkittyinä reittikarttaan ja sijaitsevat huoltopisteiden läheisyydessä.