​Helsinki City Marathonviesti – 18.5.2019

Read the English page here
Marathonviesti
Maratonviesti järjestetään lauantaina 18.5.2019 Helsinki City Running Dayn yhteydessä. Maratonviesti on upea tapa jakaa maratonin tunnelma joukkueen kesken. Nelihenkinen joukkue juoksee eri mittaisissa osuuksissa Helsinki City Marathonin reitin.

Siirry tästä: 

Ilmoittautuminen 2019 Marathonviestiin

Reitti, huolto ja vaihdot

Numerot, ajanotto, tavarasäilytys, peseytyminen
 

Hinnat 2019 ja ilmoittautuminen Marathonviestiin

Voit ilmoittaa joukkueen heti ja täydentää juoksijat myöhemmin. Juoksijoita voi täydentää tai vaihtaa aina tapahtumaan 18.5.2019 saakka

                             Joukkue:    Per hlö:

18.5. - 31.10. 180 € 45 €
1.11. -31.12. 200 € 50 €
1.1. -28.2. 220 € 55 €
1.3. - 31.3 (su) 240 € 60 €
1.4. - 29.4. 260 € 65 €

Alennus Juoksija-Kortilla -5,00 EUR   

Ilmoittaudu Marathonviestiin

 

     
       

OHJE: Jos ilmoitat yhden joukkueen ja maksat sen välittömästi, ilmoittaudu "Henkilökohtainen ilmoittautuminen" -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma "Helsinki City Marathonviesti". Jos haluat laskun tai ilmoitat useita joukkueita kerralla, ilmoita joukkue mukaan laskutusasiakkaana kohdasta "Luo joukkue". Ilmoittautua voi vain yhden henkilön toimesta, jolloin juoksijat lisätään joukkueeseen myöhemmin. 

Maksutavat
Yleisimmät luottokortit, lasku. Käteinen ja tilisiirto ovat mahdollisia erikseen sovittaessa. Liikuntaetumaksu ei käy joukkueen maksutavaksi.

Peruutus ja osallistumisen siirto toiselle juoksijalle
Osanottomaksua ei palauteta missään tapauksessa. Joukkueen peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle. Joukkueenjohtaja voi vaihtaa juoksijan toiseen ilman siirtomaksua. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä.  Peruutusturvavakuutusta sairauden varalle ei ole saatavilla Maratonviestiin. Joukkueenperustaja voi vaihtaa ja täydentää juoksijoita tapahtumaan saakka.

Hinta sisältää:

 • Osallistumisoikeus tapahtumaan neljälle hengelle
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella osuuskohtaisesti ja maalissa kaikille juoksijoille
 • Helsinki City Running Day mitalin kaikille juoksijoille
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu, ajanotto joukkueelle, tulostettava diplomi kaikille juoksijoille
 • Vakuutuksen suomalaisen Kela-kortin haltijoille
 • Varustesäilytyspalvelu Telia 5G Areenalla ja varustepussit neljälle juoksijalle. Joukkueen jäsenet huolehtivat toistensa tavaroista osuuksien välissä.  
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Peseytyminen juoksun jälkeen
 • Helsingin sisäinen kertalippu kaikille juoksijoille, keski-osuuden juoksijoille kaksi kertalippua / hlö.
 • Osallistuminen Helsinki City Running Day yhteislenkkeihin Helsingissä
 • UUTTA: Ensimmäiselle 250 joukkueelle Helsinki City Marathonviesti 2019 - tapahtumapaidat

HELSINKI CITY MARATHONVIESTI 2018 TULOKSIIN TÄSTÄ 

Reitti, huolto ja vaihdot 2018

2019 Tiedot päivitetään pian

 • Lähtöpaikka, reitti ja maali ovat täsmälleen samat kuin Sportyfeel Helsinki City Marathonilla 2018. Reittikartan voit ladata sivun alareunasta. 
 • Lähtö sijoittuu Paavo Nurmen patsaalle Mäntymäentielle. Maali sijaitsee Telia 5 G Areenalla. 
 • Viestiosuudet ovat noin 15, 8, 7  ja 12 kilometriä, eli vaihtopaikat sijaitsevat noin 15 kilometrin kohdalla Kaivopuiston Merisatamassa, 23 kilometrin kohdalla Karamzininrannassa (Finlandia-talon takana) ja 30 kilometrin kohdalla Munkkiniemen Pikkuniemessä. Vaihdot on sijoitettu paikkoihin, joihin on suhteellisen helppo päästä julkisilla liikennevälineillä. Vaihtoihin ei ole kuljetusta, vaan Helsingin sisäisen liikenteen päivälippu kaikille juoksijoille kuuluu maratonviestin hintaan. 
 • Ensimmäinen juoksija lähtee matkaan Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta klo 15:30. 
 • Juoksijat siirtyvät itsenäisesti vaihtopaikkoihinsa julkisella liikenteellä (neljä päivälippua kuuluu osallistumisen hintaan). Huomioikaa, että siirtymiseen voi mennä runsaasti aikaa, jotta ehditte valmiiksi vaihtoon ennen viestin juoksijaa! Etenemistaulukkoa voi seurata esimerkiksi täällä.
 • Reitillä on Sportyfeel Helsinki City Maratonin huoltopistetarjonta ja maalissa laajempi huoltotarjonta. Kaikki joukkueen juoksijat ovat oikeutettuja maalihuoltoon.
 • Vaihtoalueet on merkitty selvästi reitillä. Joukkueen seuraava juoksija odottaa vaihtoalueen sivussa vaihtokarsinassa omaa vuoroaan. Vaihto tapahtuu kosketuksella. Viestikapula ei ole välttämätön, mutta joukkue voi itse kantaa haluamaansa kapulaa mukana juoksussa.

Numerot, ajanotto, tavarasäilytys, peseytyminen 2018

2019 tiedot päivitetään pian

 • Ajanotto tapahtuu numerolapussa olevan zipin kautta. Joukkue juoksee yhteisaikaa, henkilökohtaisia aikoja ei oteta. Normaalit väliaikapisteet ovat käytössä 10 km välein ja joukkue voi seurata juoksun etenemistä Ultimate Live -palvelusta. 
 • Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta (joukkueen kaikki numerot ovat samassa kuoressa) sen aukioloaikoina perjantaina tai lauantaina.  
 • Varustesäilytys on avoinna Bollis-kentällä klo 12-21:30. Varustesäilytykseen jätetään tavarat Kisatoimistosta saatuihin tavarapusseihin. Kaiken säilytettävän tulee mahtua pussiin, eli ota mukaan vain välttämättömät tavarat. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä, vaan vaihtovaatteet siirtyvät juoksijalta toiselle vaihdossa varustepussissa. Käytännön vinkki: vaihtovaatteet kannattaa siirtää varustepussissa osuudelta saapuvalle juoksijalle vaihdossa. 
 • Suihkumahdollisuus on varattu Kisahallilla juoksun jälkeen aina 22 saakka. 

Helsinki City Marathonviesti – ohjeistus vaihtoihin 2018

2019 tiedot päivitetään pian

 1. Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta sen aukioloaikoina perjantaina 18.5 tai lauantaina 19.5 klo 14 mennessä. Kaikkien joukkueenjäsenten numerot ovat samassa kirjekuoressa. Kuka tahansa joukkueenjäsenistä voi hakea joukkueen kirjekuoren.
 2. Numeroinnit ovat mallia esim. 151 A, 151 B, 151 C, 151 D, siten että ensimmäisen osuuden juoksijalle tulee A, toisen osuuden juoksijalle B, jne.
 3. Mikäli et ole ensimmäisen osuuden juoksija tulee sinun siirtyä vaihtoalueelle (ks. kartasta) odottamaan joukkueesi viestintuojaa. Joukkueenjäsenet siirtyvät itsenäisesti julkisella liikenteellä (osallistumismaksuun sisältyy Helsingin Seudun Sisäisen liikenteen lippu jokaiselle). Huom! Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu kosketuksella. 
 4. Ole ajoissa vaihtopaikalla.
 5. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä. Käytännön vinkki: tuo osuutta juoksevan viestintuojan vaihtotavarat vaihtopaikalle ja jätä omat vaihtotavarasi viestintuojalle. Näin vaihtovarusteet siirtyvät kätevästi juoksijalta toiselle vaihdossa.
 6. Osuutensa juossut viestintuoja palaa vaihtopaikalta Telia 5G Areenalle, saa mitalin kaulaansa ja maalihuollon. Joukkueenjäsenet voivat odottaa muita joukkueenjäseniä joko Telia 5G Areenan katsomossa tai keskikentän lepoalueella. Muut joukkueen jäsenet (A,B ja C) siirtyvät Telian maalialueelle eteläisestä päädystä, keskeyttäneiden sisääntulosta. 
 7. Huom! Vain joukkueen viimeisen osuuden juoksija (D-juoksija) voi ylittää maaliviivan, jotta ajanotto joukkueelle voidaan taata.

Julkisen liikenteen ohje

Töölön Kisahallin kisatoimista vaihtopaikoille

1.VAIHTOPAIKKA (15 KM) – Merisatamanranta (Kaivopuisto)
Hyppää (Oopperan pysäkki) Raitiovaunu 10 Oopperan pysäkiltä Tarkk’mpujankadun pysäkille. Jatka matkaa joko kävellen 750 m tai bussi 24 Kapteenipuistikon pysäkille
tai
Ota bussi 18 Töölön sairaalan pysäkiltä  (osoite: Topeliuksenkatu 10) Eiran sairaalalle.

2.VAIHTO (23 KM) – Karamzininranta
Töölön kisahallilta pääset kaikilla Elielinaukiolle menevillä busseilla (päätepysäkki Elielinaukio) tai Oopperan pysäkiltä ratikoilla 4,10 ja 2 (Hesperianpuisto)
tai
kävellen 1 km. 

3.VAIHTO (30 KM) – Pikkuniemen levennys (Munkkiniemen ja Kuusisaaren rajasilta)
Oopperan pysäkiltä Ratikka 4 Saunalahdentien päätepysäkille ja reipas 10-15 minuutin siirtymä kävellen.
tai
Ooperan pysäkiltä Ratikka 4 Meilahdentielle ja vaihto bussilinjalle 551. 551 linjalla Kuusiniementielle (kävely 250 metriä tulosuuntaan).

Katso tapahtumapäivän ajantasaiset reittitiedot ja aikataulut osoitteesta www.hsl.fi Reittioppaasta

 
Joukkue juoksee yhteisaikaa. Voit seurata joukkueesi etenemistä Ultimate Live tulospalvelusovelluksesta. Sovellus näyttää juoksijan ajan 10 km:n, 20km:n, 30km:n ja 40:km ajanottopisteiden välein.
 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.