Helsinki City 5 – juostaan taas ensi vuonna 18.5.2019

Read the page in English here

Uusi juoksutapahtuma Helsinki City 5 on virallisesti mitattu, 5 km katujuoksu. Matka sopii sekä juuri juoksuharrastusta aloitteleville että huippujuoksijoille, jotka tavoittelevat kovaa aikaa. Kolme parasta naista ja miestä palkitaan palkintorahoin. 

Helsinki City 5 tarjoaa huippuvauhtia kilpamenijöille nuorisosarjoista (sarjat 15-, 17- ja 19-vuotiaille) aikuisiin ja toisaalta mahdollisuuden testata suurtapahtuman fiilistä vaikkapa kävellen! Juoksun teemana on "Näytä värisi!", eli tänne kannattaa laittaa oman seuran tai yrityksen edustusasu, oman lempijoukkueen uniformu tai muu vapaavalintainen asu! 

ILMOITTAUTUMINEN 2019:

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ
 

HC5 HINTAPORTAAT  2019
18.5.2018 - 31.10.2018 24 €
1.11. - 31.12.2018 28 €
1.1. - 15.3. 32 €
16.3. - 29.4. 35 €
jälki-ilmoittautuminen  39 €

Alennus Juoksija-Kortilla -5,00 EUR 

Helsinki City 5:

 • Sarjat ovat naiset, miehet, sekä 15-, 17- ja 19-vuotiaat. 
 • Reitti noudattelee Sportyfeel Helsinki City Marathonin reittiä ja se suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Helsinki City 5 -katujuoksu lähtee Ruoholahdesta ja noudattelee maratonreittiä loppua lukuunottamatta loppua, jossa oikaistaan suoraan Telia 5 G Areenalle. Reitti on mahdollisimman nopea, tasainen, kaupunkimainen ja urbaaniin katujuoksuun sopiva. Lataa reitin pdf-kartta sivun alareunasta.
 • Juoksu lähtee klo 15:15 Ruoholahden torilta HUOM! Varaa runsaasti aikaa siirtymiseen lähtöpaikalle ja siellä ryhmittymiseen.
 • Tavarasäilytys on avoinna klo 13 alkaen Ruoholahden torilla. Varustekassit siirretään lähtöpaikalta maaliin juoksun aika
 • Reitti mitataan virallisesti 5 km mittaiseksi AIMS:in hyväksymän mittaajan toimesta.
 • Juoksun palkinnot julkistetaan myöhemmin. Kolme parasta naista ja miestä palkitaan rahapalkinnoin.
 • Reitillä on huoltopiste ja maalissa laajempi huoltotarjonta

Hinta sisältää:

 • Osallistumisoikeus tapahtumaan
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella ja maalissa
 • Ajanotto, tulostettava diplomi
 • Helsinki City Running Day mitali
 • Vakuutus suomalaisen Kela-kortin haltijoille
 • Varustesäilytyspalvelu 
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Peseytyminen juoksun jälkeen
 • Helsinki City Running Events -lehti
 • Osallistuminen HCRD-yhteislenkkeihin Helsingissä 
 • UUTTA: Ensimmäiset 1000 juoksijaa saavat Helsinki City 5 - tapahtumapaidat!  

Peruminen, peruutusturvamaksu ja osallistumisen siirto toiselle juoksijalle:

 • Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Helsinki City 5 -organisaatio palauta osanottomaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa organisaatiolle
 • Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä 10 € peruutusturvamaksun. Sitä ei voi suorittaa jälkikäteen.
 • Helsinki City 5 -osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. Siirto tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun. 

Helsinki City 5 -palkinnot ja jatkot

Kaikki juoksun maksimiajassa suorittaneet saavat Helsinki City Running Day -mitalin. Mitali toimii myös Helsinki City Running Day:n jatkobileiden sisäänpääsylippuna Apollo Live Clubille (klo 24 saakka). Apollon ikäraja juoksijoille on K20.
Helsinki City 5 -juoksun yleisen sarjan kolme parasta naista ja miestä palkitaan raha – ja tuotepalkinnoin. Lisäksi ikäsarjojen parhaat palkitaan tavarapalkinnoin. Helsinki City 5 voittajalle on luvassa 1000€, toiselle 500€ ja kolmannelle 250€

Sarjat

Sarjat ovat naiset, miehet, sekä 15-, 17- ja 19-vuotiaat. 

HELSINKI CITY 5 - 2018 TULOKSIIN TÄSTÄ

Tärkeää infoa osanottajille 2018

2019 tiedot päivitetään pian

Numeroiden haku la 19.5. klo 13:15 mennessä - tutustu samalla Expoon

​Juoksijat noutavat juoksupaketin HCRD Expon kisatoimistosta la klo 13:15 mennessä. Helsinki City 5 numerokuori ja tavarasäilytyspussi haetaan Kisahallin A-hallista. Expossa on luvassa mielenkiintoisia haastatteluita ja kumppaneiden pisteitä sekä Intersportin kisakauppa messutarjouksineen. Helsinki City Running Day Expo on kaikille avoin, ota myös ystäväsi mukaan!

Lähtö ja varustesäilytys

Lähtö tapahtuu klo 15:15 Ruoholahdetorilta. HUOM! Muista hakea numerolappu hyvissä ajoin Töölön Kisahallilta ja varaa runsaasti aikaa siirtymiseen Ruoholahden lähtöpaikalle ja siellä ryhmittymiseen.

Varustesäilytys on avoinna klo 13 alkaen Ruoholahden torilla. Pakkaa vaihtovaatteet Kisahallin kisatoimistosta saamaasi varustekassiin ja luovuta kassi varustesäilytysrekkaan Ruoholahden torilla. Kassit siirretään lähtöpaikalta maaliin juoksun aikana ja ovat noudettavissa Telia 5G Areenan edestä (eteläinen puoli) Urheilukadulla olevasta varustesäilytysrekasta. Varustesäilytyksessä ei ole arvotavarasäilytystä, vaan arvotavaroita voi jättää 5 € käteismaksulla Bollis 6 -kentän varustesäilytykseen.

Julkisen liikenteen ohje

Helsinki City 5 - juoksijoille kuuluu Helsingin sisäisen liikenteen kertalippu. Lähtöpaikalle, Ruoholahden torille pääset parhaiten metrolla (Ruoholahden metroasema). Kisahallilta (Oopperan pysäkki) kaikki Elinelinaukiolle menevät bussit ja ratikat 2,10 ja 4 menevät keskustaan. Hyppää metroon joko Rautatieaseman tai Kampin metroasemilta. Varaa aikaa Kisahallilta - Ruoholahteen siirtymiseen 30 minuuttia. Reaaliaikaiset reittitiedot löydät parhaiten: www.reittiopas.fi 

 

Reitti ja huolto

Helsinki City 5 -katujuoksu lähtee Ruoholahdesta, etenee keskustan halki Baanaa pitkin Musiikkitalolle ja Kiasmalle. Siitä reitti suuntautuu Töölönlahden upeissa maisemissa pohjoiseen Vauhtitielle aina Eläintarhan urheilukentälle saakka, jossa oikaistaan suoraan Telia 5 G Areenalle. Reitti on nopea, tasainen, kaupunkimainen ja kaunis. Reittikartan löydät täältä. Reitiltä löytyy yksi huoltopiste Karamzininrannasta ja laajempi huoltotarjonta maalissa Telialla.

 

Ajattele luontoa: roskat roskikseen ja vanhat lenkkarit kiertoon!

Tuo koko perheen vanhat lenkkarit mukanasi, kun haet numerosi Kisatoimistosta ja jätä ne LiiKe ry:n pisteelle Expossa. Lenkkarit saavat uuden elämän Tansaniassa ja luovat mahdollisuuksia paikallisille nuorille.

SUL juoksutapahtumat ovat mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä. Juoksijoille tämä näkyy parhaiten roska-asioissa. Tapahtuman lajittelua on lisätty, roskisten sijoittelua parannettu ja roskapartiot ovat valmiina toimintaan. Juoksijat voivat omalta osaltaan kunnioittaa ympäristöä heittämällä roskat roskikseen aina, kun se on mahdollista - myös reitillä. Lue lisää roskapartiosta.

Tartu mukaan fiilikseen!

Tapahtuman sosiaalinen media käy kuumana ja nettisivut päivittyvät koko ajan! Seuraa meitä ja pysyt kuulolla! Tapahtuman viralliset hashtagit ovat #hc52018 #helsinkicity5 #helsinkicityrunningday #hcrd2018

 

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.